Verschillende soorten vloerkleden op het gebied van materiaal

Het is tijd voor een verandering in huis. Je kijkt nu al veelte lang naar je basic woonkamer. Hij was heel mooi maar nu vind je er niks meer aan. Het is tijd voor iets nieuws en je wilt beginnen met de vloer! Je wilt in de woonkamer een andere sfeer creëren door een vloerkleed te plaatsen. Het liefst een ambachtelijk vloerkleed. Handgemaakte vloerkleden zijn allemaal stuk voor stuk uniek en daar houd je van! De kleur weet je al en het formaat ook ongeveer. Echter zijn er zoveel materiaalsoorten dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Hieronder komen een aantal materiaalsoorten met hun voor en nadelen aanbod!

Wol

Een van de meest bekende materialen is voor vloerkleden is wol. Wollen vloerkleden hebben vaak natuurlijke kleurtinten en hebben een zelfreinigend vermogen. Wol staat bekend als brandwerend materiaal wat een groot voordeel oplevert. Een nadeel van wollen vloerkleden is dat wol vooral in het begin veel pluisjes kan verliezen. Al kies je voor een vloerkleed als de autokleed Elfstedentocht hoef je je gelukkig geen zorgen te maken over welk materiaal je kiest want deze kleden zijn alleen maar beschikbaar in een vast materiaal!

Katoen

Katoenen vloerkleden kom je ook erg vaak tegen. Deze kleden zijn niet alleen maar  gemakkelijk in onderhoud, maar ook licht en luchtig qua stof. Er is vaak een enorme keus aan kleuren en patronen beschikbaar als je kiest voor een katoenen vloerkleed. Wat voor kleur of ontwerp je wenst te hebben zal je kunnen vinden in katoenen vloerkleden. Katoenen vloerkleden hebben wel als nadeel dat ze gevoeliger zijn voor loopsporen. Met katoenen vloerkleden kan je dus het kleed van je dromen krijgen alleen vereisten ze wel wat meer voorzichtigheid!

Kokos

Tegenwoordig zijn er zelfs vloerkleden die gemaakt zijn van kokos. Deze vloerkleden hebben als voordelen dat ze geluiddempend zijn en goed warmte kunnen isoleren. Dit laatste is vooral handig in de winter! Kokos vloerkleden zijn antistatisch maar helaas niet bestand tegen vocht. Vooral met kinderen in huis die sneller eten en of drinken laten vallen is een kokos vloerkleed misschien niet een al te handige optie. Op kantoor komt dit probleem natuurlijk minder vaak voor dus daar is kokos vloerkleed wel een goede optie!

Jute

Jute vloerkleden zijn een goede keuze voor mensen die last hebben van allergieën. Jute vloerkleden zijn ventilerend, duurzaam, oersterk en ook nog een slijtvast. Vele voordelen dus tegenover de nadelen dat jute vloerkleden echter niet bestand zijn tegen veel vocht en niet in vele kleuren beschikbaar zijn. De jute vloerkleden zie je vaak terug in onder andere basic bruintinten. Gelukkig zijn deze veel gevraagd en passen ze vrijwel in ieder interieur!