Met deze tips parkeer je als een vakkundig rijinstructeur!

Veel beginnende bestuurders vinden parkeren één van de meest lastige onderdelen tijdens het autorijden. En dit begrijpen wij ook maar al te goed, want zolang je de juiste techniek niet onder de knie hebt, blijft het een lastig onderdeel. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips die het parkeren een stuk makkelijker maken! Lees snel verder. 

Gebruik parkeerhulp 

Om te beginnen raden we het aan om gebruik te maken van parkeerhulp. De meeste auto’s hebben dit standaard, maar mocht je in een auto hebben waar dit nog niet is inbegrepen, zorg dan dat je een set parkeersensoren aanschaft. Deze zijn al voor een paar tientjes aan te schaffen, maar hebben echt een super groot effect. Je hoort namelijk op deze manier wanneer je te dichtbij een object komt. Dat is natuurlijk wel zo fijn als je nogal moeite hebt met het fileparkeren. Deze zijn er in verschillende soorten en maten. Doe goed onderzoek en kijk wat voor jou het beste werkt. 

Volledige aandacht 

Zoals we hierboven al hebben vermeld zijn de meeste auto’s ondertussen uitgerust met slimme camera’s en piepjes om je te helpen waarschuwen bij het parkeren. Toch blijft het nog steeds ontzettend belangrijk om goed te blijven kijken en je volledige aandacht te hebben bij het parkeren. Prikkels kunnen ons namelijk behoorlijk afleiden. Vooral die van bijvoorbeeld de navigatie en harde muziek. Daarom doen de meeste mensen ook automatisch hun radio een stuk zachter wanneer ze gaan fileparkeren. 

Rij altijd langzaam 

Sommige mensen willen tijdens het fileparkeren uit haast nog wel eens te hard rijden. Dit is alleen niet verstandig, al helemaal niet als je van plan bent om achteruit te rijden. Daarom is het belangrijk om altijd langzaam achteruit te gaan en om niet al te veel van het andere verkeer aan te trekken. Zij kunnen echt wel even een paar seconde wachten. 

Stuur volledig in naar rechts

Als je jouw auto in een keer goed wilt zetten is het van cruciaal belang dat je volledig instuurt naar rechts. Je moet net zover insturen totdat de achterste hoofdsteun van je auto gelijk staat aan de bumper van de auto naast je. Door volledig in te sturen naar rechts (of links uiteraard) heb je veel minder moeite om je auto in een keer goed te zetten! Just keep practicing.