Bushcraft trainingen geven: een beroep met veel actie en inspanning

Survivallen draait natuurlijk om het overleven in de natuur. Je bent op jezelf aangewezen en dat maakt het allemaal extra belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Maar hoe tof is het wanneer je al jouw ervaring en kennis deelt met een grote groep mensen die dit allemaal nog niet zo goed beheerst. Het geven van bushcraft trainingen is natuurlijk niet zomaar een baan. Daarom geven we in deze blog een aantal tips omtrent het geven van trainingen. Lees snel verder! 

Wees altijd voorbereid 

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en niks aan het lot over te laten. Verbreed daarom je bushcraft en survival kennis, lees, leer, sport en oefen regelmatig op een veilige manier in de praktijk. Daarnaast is het ook ontzettend belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste producten. Denk hierbij aan een kwalitatieve slaapzak, outdoor mes, waterfilter en ga zo maar door. Je wilt je klanten immers wel de beste producten aanbevelen. 

Ouderwets navigeren 

Als je GPS geen ontvangst heeft of het laat afweten en je hebt geen powerbank bij je dan moet je toch echt gaan navigeren op de ouderwetse manier, namelijk met een kompas of kaart. Op deze manier kun je de weg altijd terug vinden. Al heeft dit natuurlijk wel even oefening nodig, want het is niet zo makkelijk als op de navigatie. Daarom is het verstandig om naast het vertrouwen op de handige moderne gadgets ook kennis te hebben hoe je met een kompas en kaart de weg terug kan vinden! 

Herken eetbare planten 

Er zijn steeds meer cursussen beschikbaar waarbij je leert welke dingen je uit de natuur kunt eten en welke niet. Dit is natuurlijk ontzettend belangrijk, vooral wanneer je zelf trainingen geeft! Het verschil tussen eetbare en niet eetbare planten kan in het ergste geval een kwestie zijn van leven of dood. Over het algemeen geldt dat het beter is om veel kleine plantjes, bladeren en vruchten te eten dan een grote fruitboom om te hakken. Hier verspil je veel energie mee en vele kleintjes maken 1 grote! 

Noodsignalen herkennen 

Een kleine EHBO-kit en eenvoudige survival tools heb je natuurlijk standaard bij de hand, maar soms is er geen uitweg en heb je hulp nodig. Bijvoorbeeld omdat je niet meer weet waar je heen moet of omdat je gewond bent geraakt. Heb je geen smartphone bij je of geen bereik ? Doet je zaklamp het niet om de aandacht te trekken? Dan zijn er gelukkig nog een heleboel traditionele manieren. Maak bijvoorbeeld een zo groot mogelijk vuur op een open vlakte en zorg voor een zo dik mogelijke rookpluim.