5 tips van de ambachtelijke tuinman!

Wanneer je te lang binnen zit is het natuurlijk wel zo fijn om even te kunnen genieten van de tuin. Naarmate het weer warmer wordt, denk je er misschien sneller aan om bijvoorbeeld een feestje te organiseren in je tuin. Hoe je het ook wend of keert, uiteindelijk wil je toch gewoon een mooie tuin. Dit is alleen wel altijd lastiger dan het lijkt. Daarom geven we je in deze blog 5 tips die jou helpen. Deze tips zijn niet zomaar, nee, ze komen namelijk van de ambachtelijke tuinman! Tips waar je écht wat aan hebt dus. 

De schutting 

De schutting is misschien wel één van de belangrijkste onderdelen van je tuin. Niet alleen omdat een schutting hartstikke mooi is, maar het is natuurlijk ook gewoon ontzettend functioneel. Je behoudt op deze manier toch je privacy, ondanks dat je in de buitenlucht bent. Ga daarom eerst op zoek naar een mooie schutting, dat past bij jouw woonstijl. We zien steeds vaker dat een bamboe tuinscherm steeds populairder en populairder wordt. Zo’n scherm is naast zijn functionaliteit ook een echte eye-catcher. Ideaal dus! 

Breng planten aan 

De juiste schutting uitgekozen? Mooi. Dan is het nu tijd om na te denken over de planten in je tuin. Planten zijn namelijk een belangrijk onderdeel van elke tuin. Ze zijn praktisch onmisbaar! Ze bieden niet alleen schaduw, maar ook nog eens voedsel en onderdak aan dieren. Je tuin wordt er een stuk mooier van en je krijgt op deze manier meer rust. 

Er zijn veel verschillende soorten planten die je kunt toevoegen aan je tuin. Sommige planten worden groter dan de andere, terwijl sommige juist weer in de breedte groeien. Andere planten hebben meer water nodig, terwijl andere plantensoorten weer minder dorstig zijn. Het is dus heel belangrijk om eerst goed te weten welke type plant je wilt, voordat je hem koopt. Maak een lijstje voor jezelf met welke planten je wilt toevoegen en ga dan pas naar een tuincentrum! 

Like a Bird! 

Wil je nou een echte blikvanger maken van je tuin? Dan kun je overwegen om het een vogelvriendelijke tuin te maken. Wat is er nou leuker dan vogels in je tuin op een zonnige dag? Je profiteert zo niet alleen van het aanzicht van vogels in je tuin, maar ook nog van talloze voordelen. Zo draagt het bij aan een gezond bodemleven en is het goed voor de biodiversiteit en daarmee voor de natuur.