Konijn zindelijk maken, hoe doe je dat?

Konijnen zijn hele slimme dieren en daardoor ook is het vrij makkelijk om een konijn zindelijk te maken. Wat je ervoor nodig hebt is geduld, een hele hoop geduld. Ik heb zelf ook een konijn en alle behoeftes doet hij op zijn toilet. Maar hoe kun je een konijn zindelijk maken? Ik geef je graag mijn tips die ik heb gebruikt tijdens de zindelijkheidstraining. 

Een konijn zindelijk maken? Heb geduld

Konijn zijn hele slimme dieren en hierdoor makkelijk zindelijk te krijgen. Echter zul je wel geduld nodig hebben. Het is niet zo dat jouw konijn binnen één dag zindelijk te krijgen is. Nee, het is een kwestie van tijd en een hoop geduld. Word ook zeker niet boos op jouw konijn als hij zijn behoefte niet op het toilet heeft gedaan. Konijnen worden angstig wanneer je boos tegen ze doet. Dat zal alleen maar averechts werken. 

Zet de toilet onder zijn hooiruif

Om een konijn zindelijk te maken is dit echt een ideale tip! Konijnen eten en keutelen graag tegelijkertijd. Daarom is het handig om de hooiruif boven zijn toilet te plaatsen. Wanneer jouw konijn hooi gaat eten, zal hij direct keutelen op het toilet. Eigenlijk doet hij hierdoor onbewust zijn behoefte op het toilet, maar het is een eerste stap om jouw konijn zindelijk te krijgen. 

Neem eventueel een tweede toilet

Je kunt het een tijdje aankijken hoe jouw konijn het doet wanneer je enkel de toilet onder zijn hooiruif zet. Mijn konijn is hierdoor vrij snel zindelijk geworden. Andere konijnen zullen hun behoefte wellicht op andere plekken blijven doen. In zo’n geval is het handig om een tweede toilet aan te schaffen. Deze kun je op de plek zetten waar jouw konijn blijft keutelen. Het kan zijn dat jouw konijn dan een ander plekje uitkiest waar hij zijn behoefte doet. Dan verplaats je de toilet gewoon met hem mee. 

Blijven opruimen

Zeker in het begin zul je merken dat jouw konijn overal keutels achterlaat. Voor deze stap heb je vooral een hoop geduld nodig. Wat bij mij heeft geholpen is om de keutels elke keer weer op te rapen en in de toilet te gooien. Herhalen, herhalen, herhalen. En ook hier geldt weer, boos worden heeft geen nut. Laat jouw konijn de keutel zien, ruiken en gooi hem vervolgens in zijn toilet. Het is een proces dat je steeds zult moeten herhalen, maar uiteindelijk zul je merken dat het gaat werken.     

Succes met het zindelijk maken van jouw konijn!

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan de tips in dit artikel en wens jou veel succes met het zindelijk maken van jouw konijn.