Je tuin klaar maken voor de lente

Tuin lente klaar maken

Nog heel even wachten en dan staat de lente weer voor de deur. Volgens veel mensen de mooiste tijd van het jaar. De zon begint te schijnen, mensen komen meer naar buiten en de omgeving bloeit weer helemaal op. Echter betekent deze periode wel dat je tuin toe is aan wat onderhoud. Je wilt natuurlijk niet dat je tuin er slordig uitziet in de mooiste tijd van het jaar. Veel mensen vinden het moeilijk om te beginnen, daarom geven wij je een paar handige tips en tricks om je tuin lenteklaar te maken.

1. Bemest je tuin

Misschien niet het leukste werk, maar wel ontzettend belangrijk, is het bemesten van je tuin. Tijdens de herfst en vooral de winter krijgt je tuin nogal wat te verduren. In deze periodes komen planten zonlicht en voeding te kort. Hierdoor komen bacteriën, schimmels en insecten in de grond die slecht zijn voor de gezondheid van planten. Door het te bemesten los dit probleem opgelost. Hier zitten alle benodigde stoffen in die een positieve invloed hebben op de gezondheid van je planten. 

2. Verwijder onkruid

Het verwijderen van onkruid is ook niet het leukste klusje, maar moet wel gedaan worden. Door onkruid oogt je tuin slordig en lijkt het alsof er jarenlang niks aan is gedaan. Gelukkig is het gemakkelijk om te verwijderen. Verwijder de onkruid zelf met de hand voor het beste resultaat. Er zijn ook speciale gereedschappen voor het verwijderen van onkruid als het met de hand te zwaar is. 

3. Verwijder groene aanslag

Eén van de grootste ergernissen in de tuin is groene aanslag. Er zijn meerdere manieren om dit weg te halen. Ten eerste werkt strooizout erg goed voor de bestrating. Gebruik schoonmaakazijn voor de tuinmeubelen en schuttingen. Als deze opties niet werken pak je de hogedrukreiniger. Dit maakt alles op en top schoon. Hiervoor is alleen water nodig. Gebruik vooral geen chloorwater. Chloor is agressief en niet goed voor het milieu. 

4. Creëer een gezellig sfeer

De laatste tip die wij je mee willen geven is om je tuin vooral een gezellig sfeer te geven. Plant het vol met planten en verschillende kleuren bloemen. Dit is niet alleen leuk om te zien, maar ook goed voor de biodiversiteit. De hoeveelheid insecten nemen de laatste jaren steeds meer af. Insecten zijn onmisbaar in de kringloop van al het leven op aarde. Met een mooie volle tuin draag je een steentje bij voor de natuur. Zorg er echter wel voor de alle planten genoeg ruimte hebben om te groeien. Te dicht op elkaar is ook niet goed.