7 tips voor het inrichten van je terras

terrasscherm

Een terras is een plek waar je even heerlijk tot rust komt na een zware dag werken. Op het terras ontspan je jezelf, eet je en geniet je ten volste. Maar hoe richt je een ideaal tuinterras in? Hieronder lees je 7 tips voor de inrichting van het terras.

Windscherm

Teveel wind op het terras is nooit aangenaam. Wanneer je teveel wind ervaart op je terras raden we een terrasscherm aan. Terrasschermen zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn terrasschermen op de markt die gemakkelijk te verplaatsen zijn, een terrasscherm opbergen is hierdoor een fluitje van een cent.

Schaduw

De één houdt ervan en de ander niet: zon. Met een tuin op het zuiden heb je de gehele dag zon op je terras. We snappen dat dit niet ideaal is wanneer je wilt werken op het terras. terrasplanten bieden hier een oplossing voor. Verder werkt een parasol natuurlijk ook heel erg goed. 

Terras indeling

Een terras goed indelen is voor veel mensen een lastige klus. Hierbij is het belangrijk dat je voor jezelf na gaat voor hoeveel mensen het terras bedoeld is. Hierdoor weet je ongeveer hoeveel ruimte je nodig hebt. Verder is het belangrijk om in kaart te brengen wat je allemaal op het terras wilt hebben. Denk hierbij aan een lounge set, ligbedden, een barbecue, jacuzzi of een buitenhaard. We raden aan om een plattegrond te maken, hierbij zie je gelijk of er voldoende ruimte is voor een doorlooproute. 

De bestrating

Een mooie bestrating van het terras, maakt je terras helemaal af. Hierbij is een ontzettend brede keuze. De keuze van de bestrating is afhankelijk van de look die je wilt creëren, het beschikbare budget en het onderhoud. De bestrating zal van goede kwaliteit moeten zijn omdat het terras onder invloed staat van verschillende weersomstandigheden. 

De populairste terras bestratingen zijn:  

  • Terrastegels
  • Terrasplanken
  • Klinkers
  • Kasseien

Terras meubels

Terrasmeubels zijn bepalend voor de sfeer van je terras. Hierbij zorgen houten meubels voor warmte en gezelligheid. Aluminium meubels zorgen voor een strakke en moderne look. Het is belangrijk om meubels te kiezen die goed bij elkaar passen en die bij je woning en tuin passen. 

Decoratie

Met decoratie zorg je ervoor dat je terras een aangename plek wordt om even te ontspannen. Denk hierbij aan mooie kussens, dekens en plantjes. 

S avonds

Om ook s avonds nog lekker op het terras te zitten heb je warmte en licht nodig. Een overkapping biedt daar een oplossing voor. We raden aan om voor een overkapping met dichte wanden te kiezen.